elinlarsson

CAPE TRIBULATION

Vår absolut sista inbokade dagstripp! Cape Tribulation var det. Jag var faktiskt väldigt skeptisk till detta men Matilda envisades om att vi skulle hit. Det var som jag förväntade, inget speciellt. Såklart väldigt fint och det var skithäftigt att vi såg krokodiler!!. Jag har blivit bortskämd med alla fina vyer vi ser varje dag så därför reagerade jag inte så mycket när vi var där tråkigt nog. En mysig dag men inte jättespeciellt. Tur jag hade världens bästa resekompis vid min sida. 

20 år

Här är lite bilder från vår frukost på min 20års dag, wiho äntligen. Jag kunde nog inte haft en bättre födelsedag än vad jag hade. Jag och Matilda började med god frukost och mimosa dagen till ära. Vi shoppade och solade under dagen och på kvällen satte vi oss på ett jättemysigt och fint ställe vid hamnen med våra nyvunna vänner. Jag fick äntligen äta lite lyxig middag och dricka bubbel, det var allt för länge sen. En så fin dag! 

PIZZAHÄNG

Dagarna rullar på fint här i Cairns. Här är lite bilder från när jag och Matilda bestämde oss för att köpa pizza på Dominos och sätta oss i en mysig park. Egentligen tänkte vi sitta på stranden men eftersom det inte finns någon (?) här så blev detta lika bra. Det syns inte så mycket på bilden men det KRYLLAR av fladdermöss här, det är helt sjukt.

Mina kvällar ser ut såhär mest hela tiden. Häng med Matilda, äta onyttigt och bara ta det lugnt. Jag njuter till fullo det vill säga. 

PICNIC BAY

På Picnic bay, ett av alla fina stopp vi gjorde med vår fräna barbiebil. Här satt vi och åt lite Timtams (världens godaste kakor) och skrattade så vi fick ont i magen åt knäppa saker för vi började bli övertrötta, haha. Jag ler när jag tänker på vilken fin dag detta var.

VILDA KÄNGURUS OCH KOALOR

På Magnetic Island hade vi turen att få se vilda minikängurus, (wallabys) och vilda koalor. Djurmänniskan i mig blev helt lyrisk, såå söta. Jag kunde till och med mata en liten bebiskänguru, hihi!

Som tidigare nämnt tycker jag att det är helt sanslöst att folk på riktigt åker till ett Zoo år 2017 och tittar på fångade, instängda djur. Hur kan man tycka det är häftigt att se ett djur som blivit fångad? Det är djurplågeri. FY! Jag har verkligen fått se så många vilda djur på denna resa, sådana jag trodde att jag aldrig skulle ha möjligheten att någonsin se. SÅ kul och så mäktigt!!

 

MAGNETIC ISLAND

Nytt ställe, ännu en ny ö: Magnetic Island. Här har vi bokstavligen slappat de 3 senaste dagarna. Det har varit så skönt att bara glida runt i vår (vi har umgåtts med 2 härliga tjejer vi mötte på Whitsundays) otroligt charmiga barbiebil och se ön men annars bara ta det riktigt, riktigt lugnt. 

WHITSUNDAYS 3

Dricka billigt vin, äta chips och hänga med folk från hela världen i denna solnedgång. Livet. 

WHITEHAVEN

Del 2 av Whitsundays resan. Andra dagen åkte vi till denna vackra och kokheta plats, Whitehaven. Det är verkligen ett paradis och här hade man ju gärna gift sig eller något sånt om det inte vore så att man svettas bort så fort man inte står i vattnet. Det är verkligen lika fint i verkligheten som på bild. Sanden ser ut som snö och vattnet en klarblå pool. Detta är en av de absolut finaste platser jag någonsin sett. Vi tog massa roliga GoPro bilder/videos här så ni får se mer när videon kommer. KRAM!

WHITSUNDAY

Fort var det gjort och nu är jag på fastlandet igen. Det känns dock som att hela världens gungar fortfarande. Dessa dagar var helt ärligt en av de roligaste och finaste upplevelser jag varit med om. Det har varit SÅ bra dagar med strålande sol! Jag visar lite bilder eftersom men första dagen så hängde vi bara på båten, åt mat, drack vin, lärde känna varandra och badade ( i våtdräkter hela tiden eftersom det fanns massvis av manetsorter runt om oss). Varje kväll var solnedgången så fin. Titta bara?

SNAPSHOTS

Surfers Paradise x3 /  Efter en PW i Noosa / Lake Mckenzie med GoPro / Strosade runt i Airlie Beach x 2 / Frukost i Noosa / Poolhäng i Noosa x 3 / Prommis i Brisbane

CHAMPAGNE POOLS

 

 

 

 

 

Champagne Pools på Fraser Island. Denna plats, precis som alla andra ställen, var helt magisk. Jag tappade hakan när jag såg det! Namnet har det fått av att det ser ut som champagne då vattnet träffar klipporna och sedan de små "poolerna". Rätt coolt faktiskt. Här hängde vi i några timmar i de varma poolerna med massa häftiga fiskar. Jag har faktiskt filmat en hel del med min GoPro som jag fick inför resan för att sedan klippa ihop en film och kunna visa er hela resan bättre. Jag hoppas att det blir bra, men jag är inte helt övertygad haha. Fraser Island var som sagt en helt sjuk plats och jag är så glad över vilken bil jag hamnade i, människorna där fick mig att skratta så att jag hade ont i kinderna varje kväll.

Idag beger vi oss till ännu en sjuk plats (utan internet etc.) så be prepared för massa fler resebilder och naturbilder som kanske inte alltid är så roligt att se. Jag kan inte låta bli att lägga upp dom. 

Eli Creek

Eli Creek var en flod som vi besökte på Fraser Island. Det var faktiskt min favoritgrej på hela Fraser. Vi besökte floden 2 gånger för att svalka oss lite. På bilderna syns det inte riktigt hur klart vattnet var eftersom det speglar sig från växterna. När jag sa till Axel att det var så rent att det gick att dricka och att det var alldeles genomskinligt hela vägen med vit sandbotten sa han bara att han tyckte att det såg läskigt ut, suck. I alla fall så var det otroligt att få glida runt där på en ring med Matilda, vår nya kompis från England och alla 2 miljoner tyskar vi hängde med (det kryllar av tyskar,haha.)

Lake Mckenzie

På Fraser Island är det regnskog precis bakom den gigantiska stranden. Det är den enda ön med sådan miljö. Efter vi kört ett bra tag i regnskogen så kom vi fram till denna otroliga sjö. Det var magiskt att få bada i sådant kristallklart vatten eftersom vi inte kunde bada alls i havet med tanke på alla hajar, maneter, vattenormar och allt vad det nu är. 

FRASER ISLAND

Jag lever! Jag hade faktiskt en liten tanke om att jag inte skulle vara vid liv vid det här laget. Igår kom jag hem från världens största sandö, Fraser Island. Vi har campat där bland alla farliga djur. Fraser Island är en av de öar med mest farliga djur så vi har stött på dödliga ormar, spindlar, dödliga maneter, hajar, dingos och allt vad det nu är. Men jag överlevde! Förutom djuren så var dessa dagar över all förväntan. Denna resa var obeskrivligt bra. Ön är så himla fin och vi har besökt magiska platser som jag ska visa senare, åkt runt i vår bil, lärt känna massa sköna, fina människor och druckit Goon (fy i helvete) framför en brasa på kvällarna. 

Det är skönt att vara i civilisationen igen med lite internet och el igen för några dagar innan vi bosätter oss på en båt.