elinlarsson

OPERAHUSET

Titta vilka töntiga turister vi är, haha! Det får man vara när man är och kikar på operahuset tycker jag. Det känns som lite av en check på bucketlist. Synd bara att vi inte hann med en kväll i operabaren också för det tror jag hade varit riktigt drömmigt. 

Den här dagen var en underbar en. Strosa i butiker, dricka kaffe, äta glass och turista! 

ETT OBEHAGLIGT SLUT

Igår hade vi en sådan fin kväll på costal walken. Vi köpte med oss pizzor som nästan var lika drömmiga som utsikten är där och satte oss på klipporna. Det blev dock ett tragiskt slut på kvällen då en helikopter kom så nära oss att vi trodde att den skulle landa bredvid oss. Istället så stannar den i luften några meter framför oss och en dykare hissas ner i vattnet. Några sekunder efter så kommer dykaren upp med en liten, död kropp i sin famn. Vi alla 2 satt bara och gapade och förstod inte vad som just hänt. Hela kvällen gick vi runt och bara var chockade vilket jag fortfarande är. Så obehagligt och hemskt. Fy.

SWEDISH FIKA

Hallå på er! Dagarna bara rullar förbi snabbt som attan här i Sydney och snart bär det av mot en ny destination. Vi har i alla fall hängt på lite olika ställen dessa dagar, bland annat i Manly igen som är mitt absoluta favoritställe i hela Sydney. Jag har dock bara hunnit vara där 2 gånger men ska dit en sista gång imorgon igen. Vi hittade ett litet café som hade svenskt fika sist vi var där och det var såå himla mysigt. Visst är det ett gulligt ställe?

Förresten lovar jag att jag ska börja ta med kameran och fota mer för det är ju så mycket roligare att blogga då och förhoppningsvis roligare att läsa. Nästa inlägg kommer dock vara med iPhone bilder. 

MANLY

LOOK AT THIS!!! Det är den sjukaste pizza jag ätit. Den var riktigt god också för den delen. Det här är från dagstripp till ett ställe som heter Manly. Det är ett ställe jag verkligen tyckte om och faktiskt skulle tänka mig att flytta till om jag skulle stanna längre i Sydney. Ebba på bilden åkte hem igår vilket känns väldigt tråkigt men som tur är får jag träffa henne snart igen då jag kommer hem till Sverige! Det är ju helt underbart att lära känna nya människor som man verkligen klickar med. 

BLUE MOUNTAINS

I söndags var jag och Emma på ett ställe som heter Blue mountains och tränade rumporna, haha. Vi gick runt i flera timmar och njöt utav utsikten där. Visst är det mäktigt?

Idag, precis som igår, är det dåligt väder igen. Vi har tagit oss in till Bondi Junction och sitter och fixar lite saker på datorn. Förhoppningsvis klarnar det upp inför kvällen i alla fall. Det har faktiskt varit lite halvdåligt väder nu och då men jag håller tummarna för bra väder sista veckorna här i Sydney. 

CAFÉHÄNG

Long time no see! Jag har dåligt wi-fi i min nuvarande lägenhet så därför har bloggandet varit lite halvers. Jag sitter i detta nu i ett regnigt Bondi för att göra upp en plan till min och Matildas östkusten resa. Nästa vecka någon gång är planen att åka och det känns kul men lite nervöst faktiskt. Dessa 3(?! tiden har flugit iväg) veckor har jag spenderat på lite olika stränder, gått på promenader, ätit goda (och ekonomiska) måltider. Min känsla nu är att jag aldrig vill åka hem. Hoppas ni har det bra där hemma och att snön försvinner mer och mer så att jag inte kommer hem till ett snöigt Umeå med 17 minusgrader. FY!

 

Upp