elinlarsson

Grekland 2

 

några till bilder från Grekland (kommer ännu fler så småningom).

Som sagt tänkte jag berätta lite om ön Zakynthos. Jag tyckte det var ett helt perfekt land att resa till. Jag har varit där en gång tidigare då jag var rätt liten. Där vi bodde var det massa hotell, turistställen, små affärer, resturanger och sådant. Det hette kalamaki där vi bodde. Det var ju rätt okej att bo på men jag tror det hade blivti tråkigt i längden att bara hänga på samma strand och samma hotell hela tiden. Vi hyrde moppar 4 dagar och åkte upp till bergen där det var helt underbara stränder. Vi fick favoriter som hette Dafni beach och Moby Dick beach. Dafni beach var rätt inhemsk strand och vi blev rekommenderade den stranden av receptionisten på vårat hotell. När vi åkte moppe var det så mycket att se, väldigt svårt att få på bild hur underbart fint det var. Helt fantastiskt.

Sedan fanns det även ett ställe som hette laganas som var ett fest ställe fylld med klubbar och bara ungdomar. Själva staden Zakynthos var mer en hamn med resturanger. 

En till fördel med denna ö är att ständerna vi besökte var sköldpaddsstränder och därför var det förbjudet att vara där på kvällen då dem la ägg. En dag tog vi en trampbåt ca 50 meter från stranden och träffade på 3 stycken havssköldpaddor. SÅ mäktigt var det och sköldpaddorna var verkligen himla fina!

5 juli 2014 14:31 | Resa |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas